Ali se bo Slovenija tudi letos uvrstila v finalni večer Pesmi Evrovizije 2019?

Danes je prvi polfinalni večer Pesmi Evrovizije 2019 in v njem nastopa tudi Slovenija. Seveda sem moral tudi letos napovedali, katere države se bodo uvrstile v finalni večer. Še več, tokrat so svoje napovedi podali tudi dijaki v sklopu strokovnega modula Uvod v umetno inteligenco, ki ga izvajamo na naši šoli v sklopu programa tehnik računalništva.

Dijaki so imeli enomesečni projekt, v sklopu katerega so uporabili naučeno znanje, statistično obdelali podatke, izbrali ustrezne algoritme podatkovnega rudarjenja, zgradili model in napovedali, katere države se bodo uvrstile v finalni večer za Pesem Evrovizije 2018 ter na koncu napovedali tudi zmagovalca. S tem so spoznali domeno in testirali njihove izbrane algoritme. Kot veliki zaključek pa so tudi napovedali, katere države iz prvega polfinala se bodo uvrstile v finalni večer Pesmi Evrovizije 2019. Spodaj si lahko ogledate napovedi stavnic, dijakov in mene, ki sem bil v vlogi mentorja.

Napovedi, katere države iz 1. polfinala se bodo uvrstile v finalni večer Pesmi Evrovizije 2019, države so razporejene po abecednem vrstnem redu.

Kakor vidimo, so tako stavnice kakor tudi dijaki (razen dveh skupin) z menoj na čelu napovedali, da se bo Slovenija uvrstila v finalni večer. In srčno upam, da bomo imeli prav. Čeprav nisem največji ljubitelj skladbe, ki nas predstavlja, bom držal pesti, da nam uspe. Še malo, pa bo vse jasno.