Zmagovalec Pesmi Evrovizije 2017 bo …

Računalnik je pravilno napovedal, da Slovenije ne bomo videli v finalnem večeru Pesmi Evrovizije, ki bo jutri. Prav tako pa je bil 80% (16/20) uspešen v napovedi, kdo vse bo prišel v veliki finale.

Sorodni prispevki:

In kar pravi računalnik – kdo bo zmagovalec Pesmi Evrovizije 2017? Glede na spodnje rezultate vidimo, da sta oba napovedala različno trojico najboljših.

Napoved modela MFGD
80% uspešen v polfinalih
Napoved modela MFDF
75% uspešen v polfinalih
Italija
Švedska
Armenija
Avstralija
Švedska
Ukrajina

Glede na to, da je bil model MFGD v polfinalih boljši, potem bo naslednje leto evrovizijski izbor v Italiji. 🙂 Pa bo res?  Sam sem delno skeptičen, ker ne vem, če ima Italija res toliko zaledja. Hkrati sem pri MFDF skeptičen, ali bo Ukrajina res tako visoko – mislim, da ne.  🙂 Da bo Švedska visoko pa ni skrivnost – presenečen bi bil, če bi bila nižje od TOP3 – morda pa bo celo ponovno slavila.

Jutri bo vse jasno … Naslednje leto pa bom ponovno poskusil in še izpopolnil sistem. Za prvo leto tovrstnega eksperimenta sem zadovoljen že z 80% uspešnostjo.

PS: Ne bom razočaran, če sem povsem zgrešil zmagovalca. Kot že rečeno, gre za eksperiment, ali lahko vsaj malo napovem nekatere stvari. Na vse zadnje pa se zmotijo tudi stavnice – pri njih je škoda večja ;-), saj je v igri denar. 🙂

0 comments on “Zmagovalec Pesmi Evrovizije 2017 bo …Add yours →

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja